Wszelkie aktywności naszej Grupy są realizowane przy jednoczesnej trosce o środowisko naturalne. Podejmujemy działania zmierzające do jego poprawy i racjonalnego wykorzystania zasobów naturalnych.
- W procesie produkcji stosujemy technologie proekologiczne, które wpływają na redukcję czynników zatruwających atmosferę, wodę oraz glebę.
- Nasz obiekt został wyposażony w inteligentne instalacje: elektryczną i chłodniczą, które dają możliwość bieżącego monitorowania zużycia energii oraz sterowania parametrami urządzeń chłodniczych z poziomu systemu BMS (Building Management System). Pozwala to na bieżącą optymalizację i zarządzanie zużyciem energii w zależności od bieżących potrzeb przedsiębiorstwa. 90% oświetlenia stanowią diodowe źródła światła, które znacząco przyczyniają się do obniżenia zużycia energii.
- Nie stosujemy surowych nawozów organicznych, dzięki czemu eliminujemy zagrożenie skażenia wód bakteriami z grupy coli. Nie stosujemy także chemicznej dezynfekcji gleb.
- Wszędzie, gdzie tylko jest to możliwe, zastępujemy pestycydy naturalnymi środkami ochrony roślin zarejestrowanymi do produkcji ekologicznej. Jest to tak zwana produkcja integrowana.
- 3/4 spożywanych produktów roślinnych zależy od pszczół, dlatego dbamy o wzrost ich liczebności stosując do naszych poplonów nektarodajną facelię i grykę.
- Współpracujemy z firmami recyklingowymi, dzięki czemu nasze opakowania są segregowane, a nastepnie przetwarzane do ponownego użycia. Skutkiem tych działań jest ograniczenie odpadów do minimum.

